MedWatch

Zealand-partner lancerer Lyxumia i Danmark

Danmark er det tredje land, som Zealand Pharmas partner træder ind i med diabetes-midlet Lyxumia.

Foto: Zealand Pharma/PR

Zealand Pharmas franske partner Sanofi lancerer diabetes 2-midlet Lyxumia på markedet i Danmark. Det sker godt to måneder, efter at EU-Kommissionen tildelte midlet markedsføringstilladelse i Europa.

Danmark er blot det tredje land, hvor Lyxumia lanceres. Diabetesmidlet tilhører klassen af GLP-1-lægemidler, som domineres af Novos Victoza.

Lyxumia er det første GLP-1-middel til indtagelse en gang dagligt, som er godkendt som tillægsbehandling til basal insulin. Desuden vil Sanofi slå på, at Lyxumia er særligt god til at kontrollere blodsukkeret efter et måltid.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier