MedWatch

Københavns Universitet vil revolutionere medicinalforskningen

Professor Morten Meldal har netop fået 35 mio. kr. til at etablere et forskningscenter i evolutionær kemisk biologi. Han skal vise medicinalindustrien en helt ny måde at tænke lægemidler på og demonstrere, hvad kemien kan gøre.

Foto: DALHOFF CASPER

Den 59-årige professor Morten Meldal har en meget klar drøm. Han vil bekæmpe uhelbredelige sygdomme med medicinalstoffer, der virker 100.000 gange så godt som de nuværende. Første skridt på vejen skal ske på det helt nye forskningscenter, Evolutionær Kemisk Biologi, som han skal starte op og stå i spidsen for.

Hovedfokus vil være at bruge kemiens metoder til at undersøge biologiske systemer, og sammen med udnævnelsen til fyrtårnsprofessor følger en bevilling på i alt 35 mio. kr. over de næste fem år fra Kemisk Institut på Københavns Universitet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier