MedWatch

Københavns Universitet vil revolutionere medicinalforskningen

Professor Morten Meldal har netop fået 35 mio. kr. til at etablere et forskningscenter i evolutionær kemisk biologi. Han skal vise medicinalindustrien en helt ny måde at tænke lægemidler på og demonstrere, hvad kemien kan gøre.

Foto: DALHOFF CASPER

Den 59-årige professor Morten Meldal har en meget klar drøm. Han vil bekæmpe uhelbredelige sygdomme med medicinalstoffer, der virker 100.000 gange så godt som de nuværende. Første skridt på vejen skal ske på det helt nye forskningscenter, Evolutionær Kemisk Biologi, som han skal starte op og stå i spidsen for.

Hovedfokus vil være at bruge kemiens metoder til at undersøge biologiske systemer, og sammen med udnævnelsen til fyrtårnsprofessor følger en bevilling på i alt 35 mio. kr. over de næste fem år fra Kemisk Institut på Københavns Universitet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier