MedWatch

Ugebrev: Lundbeck-aktien er for dyr

Investorerne overvurderer Lundbeck, mener Aktieugebrevet, som har et kursmål på aktien der nærmere sig en halvering af den nuværende aktiekurs.

Foto: Mik Eskestad/ Jyllands-Posten

Lundbeck har fået en flyvende start på 2013, og aktien er steget med 23 pct. Meget tyder dog på, at den gode stemning ikke kan bevares, da Lundbeck står foran en periode med forhøjet usikkerhed om pipelinen samt pres på indtjeningen.

Det skriver Aktieugebrevet, der sætter kursmålet til 56,90 kr. mod en slutkurs fredag på 101,80.

"Lundbeck handler p.t. til en markedsværdi på 20 mia. kr. og en K/I på 1,5. Vi venter at Lundbeck vil levere et overskud efter skat på 1,24 mia. kr. i år, hvilket betyder at aktien netop nu handles til en 2013 P/E på 16," oplyser ugebrevet.

Det er for dyrt, da aktien historisk har handlet omkring en P/E på 10-11, konstateres det.

Der udover skønner ugebrevet, at aktien bør handles med væsentlig rabat, da problemerne tårner sig op i horisonten for selskabet.

"Patentudløb for Ebixa vil ramme hårdt her i 2013 og vil koste næsten 1 mia. kr. i omsætning, og i 3. kvartal 2014 løber også Cipralex af patent, hvilket vil koste yderligere ca. 3 mia. kr. på omsætningen fra 2015 og frem, skriver ugebrevet.

Aktieugebrevet er også bekymret for for godkendelsesmulighederne i første forsøg for medikamentet Brintillix.

"Generelt må vi sige, at vi ikke har set mange data fra fase III studierne. I maj fremlægges høj-dosis fase III resultater, men data herfra indgår ikke i de registreringsansøgninger, der er indsendt til myndighederne. Det er ikke utænkeligt, at FDA vil nedsætte en ekspertkomité, der skal diskutere Brintillix effekt/bivirkningsprofil forud for godkendelse, vurderer ugebrevet slutteligt.

Derfor forudses det, at aktien sandsynligvis vil komme under pres op mod en afgørelse i september/oktober, og derfor sættes kursmålet ned til 56,90 kr. og salgsanbefaling fastholdes.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier