MedWatch

Forsker dømt for at manipulere med industridata

En britisk forsker er blevet dømt for at manipulere med resultaterne i adskillige kliniske studier, som havde deltagelse af store medicinalselskaber.

Foto: Colourbox

En forsker er blevet dømt for at manipulere med resultaterne af en klinisk undersøgelse i et forsøg på at overdrive virkningen af et eksperimentelt lægemiddel i dyreforsøg. Det meddeler Financial Times.

Forskeren Steve Eaton, som tidligere arbejdede for Aptuit en amerikansk CRO-virksomhed, er blevet dømt ved en domstol i Edinburgh. Siden 2003 har han manipuleret med resultaterne af kliniske test, hvilket har ført til at man måtte gennemgå flere hundrede sikkerhedsstudier på ny, oplyser The Medicines and Healthcare Products Regulatory ifølge Financial Times.

Gennemgangen viste dog, at resultaterne ikke invaliderede de pågældende kliniske studier, som havde deltagelse af flere store medicinalvirksomheder, heriblandt AstraZeneca og Roche.

Strafudmålingen i sagen vil finde sted i april.

Læs hele historien fra Financial Times her. (kræver log-in)

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier