MedWatch

Zealand Pharma får bedste resultat nogensinde

Efter Zealand Pharma har fået sit diabetes-lægemiddel godkendt i Europa, pibler flere millioner ind på bundlinjen, end firmaet nogensinde har oplevet før. Der er dog usikkerhed om indtægterne i 2013.

Foto: Zealand Pharma/PR

2012 var et afgørende år for Zealand Pharma, og det afspejler sig på top- og bundlinje i årsregnskabet. Biotekfirmaet kunne præstere en omsætning på 224 mio. kr. og et nettooverskud på 36 mio. kr. i 2012, hvilket er det bedste resultat nogensinde i Zealands historie.

“2012 var et skelsættende år for Zealand, som kulminerede i november med den positive anbefaling fra den Europæiske lægemiddelkomité af Lyxumia til godkendelse i Europa. I februar i år fulgte så den formelle markedsføringstilladelse, hvilket for nyligt resulterede i det første kommercielle salg af dette første lægemiddel, der er opfundet af Zealand," siger David Solomon, adm. direktør i Zealand Pharma, i regnskabsmeddelelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Nyt forsøg med risikodeling på vej

Både Dansk Erhverv og Lif glæder sig over, at endnu en forsøgsordning med risikodeling på lægemiddelområdet tegner sig i horisonten. Ordningen, der er på tegnebrættet, har dog plads til forbedringer, lyder det.

WSA fusionerer selvstændig forhandler ind i koncernen

Hørekoncernen WS Audiology har på papiret lukket forhandleren Coselgi for i stedet at indlemme den i WSA-koncernen. Det sker for at simplificere WSA-forretningen både juridisk og regnskabsmæssigt, lyder forklaringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier