MedWatch

Mand dømt for Lundbeck-bedrageri

En 43-årig mand har fået fængselsstraf for at snyde Lundbeck for et lille millionbeløb, tre tidligere ledende medarbejdere fra Lundbeck er også tiltalt. Novo Nordisk er ligeledes indblandet.

Foto: Mik Eskestad/ Jyllands-Posten

Retten på Frederiksberg har torsdag idømt den 43-årige Kim Feddersen Jacobsen fængsel i et år og tre måneder og en bøde på 300.000 kr. for groft bedrageri og momsundragelse over for medicinalvirksomheden Lundbeck. Det skriver Ritzau

Kim Jacobsen har snydt det danske medicinalselskab for 2,1 mio. kr. ved hjælp af falske fakturaer og tre tidligere ledende Lundbeck-medarbejdere, der også er tiltalt i sagen.

Bedrageriet skete ved, at Kim Jacobsen som leverandør til Lundbeck sendte selskabet en lang række fakturaer for varer og ydelser, som aldrig blev leveret.

Det gjaldt eksempelvis værktøj, som aldrig blev leveret, og reparationer eller kurser, der ikke fandt sted.

Fakturaerne blev herefter godkendt og underskrevet af af de tre Lundbeck-medarbejdere og derefter videresendt til bogholderiet, som betalte fakturaerne til Kim Jacobsens firma.

Ifølge Kim Jacobsen fik han 20 pct. ud af "forretningen."

Novo Nordisk indblandet

Også Danmarks største medicinalselskab Novo Nordisk er blevet snydt i sagen, og Kim Jacobsen har ifølge Ritzau erkendt at have snydt diabetesgiganten for 100.000 kr.

Sagen er del af et større sagskompleks, hvor en lang række større virksomheder er blevet snydt, blandt andet Topdanmark, Kemp & Lauritzen og Helsingør Hospital.

Kim Jacobsen er udover fængsels- og bødestraf også blevet dømt til at betale Lundbeck en erstatning på 2,1 mio. kr. samt 64.000 kr. til Novo Nordisk.

Kim Jacobsen har 14 dage til at beslutte, om han vil anke dommen.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier