MedWatch

Studie: Kliniske resultater lader vente på sig

En ny undersøgelse viser, at der gennemsnitligt går næsten to år, før resultaterne af kliniske undersøgelser bliver offentliggjort.”Alarmerende”, mener forskerne.

Foto: Colourbox

Resultater fra en ny undersøgelse har vist, at det tager gennemsnitligt 21 måneder før resultaterne fra kliniske forsøg bliver tilgængelige for offentligheden, skriver Reuters. Forskerne mener, at der er alarmerende, fordi den forsinkede rapportering har en indvirkning på lægers muligheder for at træffe de bedst mulige beslutninger, samtidig med at det bremse videnskabelig fremskridt.

Forskerne med Dr. Joseph Ross fra Yale University School of Medicine i spidsen undersøgte mere end 1.300 kliniske forsøg med lægemidler, medicinsk udstyr eller procedurer offentliggjort i 2009, for at se hvor lang tid, der var gået, fra man var færdig med dataindsamling, til at studiet blev offentliggjort.

Gennemsnittet var 21 måneder, og billedet var det samme, uanset om studierne var finansieret af non-profit organisationer, staten eller private virksomheder, skriver Reuters. Men det er ikke det eneste problem ifølge forskerne.

”Halvdelen af alle studierne bliver ikke offentliggjort og selv for de, som bliver offentliggjort, tager det to år for folk at få adgang til resultaterne,” siger Joseph Ross ifølge Reuters og tilføjer:

”Når et klinisk forsøg er færdiggjort - det er det øjeblik, at den information forsøget har medført, er mest værd for befolkningen og forskningssamfundet. Ikke nok med at patienter og læger har behov for at bruge den viden i deres behandlingsbeslutninger, men det videnskabelige samfund har også behov for at kende til resultaterne, inden de rekrutterer patienter til nye forsøg.”

Den nye undersøgelse er udgivet i tidsskriftet JAMA Internal Medicine.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier