Millioner fra industrien til patientforeninger

Faglig sparring, legater, deltagelse på møder og konferencer. Det er nogle af de opgaver, som industrien i 2012 finansierede for patientforeninger, viser ny analyse.  Se beløb fra de enkelte firmaer og projekter her.

Lægemiddelindustriforeningen (Lif ) har udarbejdet en oversigt over Lifs medlemsvirksomheders sponsorstøtte til patientforeninger i Danmark.

”Det er vigtigt for os, at der er transparens på dette område. Der må ikke kunne sås tvivl om samarbejdet mellem lægemiddelindustriforeningen og patientforeningerne, og derfor har Lifs medlemmer vedtaget etiske regler, som medlemsvirksomhederne skal følge i samarbejdet med patientforeningerne,” fortæller chefkonsulent i Lif Carsten Blæsberg.

Oversigten over støtten fra lægemiddelindustrien til patientforeningerne viser, at i 2012 har været ydet støtte til 158 aktiviteter, og i alt har lægemiddelindustrien støttet patientforeningernes aktiviteter med 8.917.517 kroner. I 2011 støttede virksomhederne patientforeningernes arbejde i 180 tilfælde og til en samlet værdi af 7.493.185 kroner, skriver lif i en nyhedsmeddelelse på hjemmesiden.

"Aktiviteterne dækker over alt lige fra vidensdeling, faglig sparring, forskellige samarbejdsaftaler, legater, deltagelse på møder og konferencer til finansielle bidrag til konferencer og events, hjælp til nye hjemmesider og kampagner," hedder det.

 

Se listen over projekterne her på Lifs hjemmeside

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også