Biotek-chef: Der skal mere til end skattekreditter

Regeringens forslag om at femdoble skattekreditten for forsknings- og udviklingsomkostninger er et skridt i den rigtige retning. Men det kræver mere at få virksomheder til at investere i F&U, mener biotek-direktør.
Foto: ANDREASEN CARSTEN
Foto: ANDREASEN CARSTEN

Et godt initiativ, men kun et skridt på vejen.

Sådan lyder meldingen fra den adm. direktør i Symphogen, Kirsten Drejer, til regeringens planer om at femdoble skattekreditten for forsknings- og udviklingsomkostninger. Det siger hun til Børsen.

"Det er en forbedring i den rigtige retning, men jeg havde selvfølgelig håbet på, at man ville få hele den skattemæssige værdi af hele det beløb, man bruger på forskning," siger hun.

Hun henviser til, at regeringen i 2012 ændrede reglerne, så eksempelvis biotekselskaber ikke kan trække hele det forskningsbaserede underskud fra, hvis selskabet en dag bliver profitabelt. Et tiltag der har mødt stor kritik fra specielt biotekverdenen.

Kirsten Drejer siger til avisen, at man som minimum skal tilbage til de gamle regler.

Mangel på private forskningsinvesteringer

Hendes udmelding kommer samtidig med, at nye tal fra Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser viser, at danske virksomheder bruger for få penge på forskning i Danmark, og det koster op mod 30.000 arbejdspladser årligt.

Det betyder, at danske, private investeringer i forskning ligger 15 pct. under de fem bedste lande i OECD til trods for, at Danmark er i toppen, når det gælder forskning i det offentlige, der skal skabe mere privat forskning.

"Selvom vi kan måle os med de bedste, når det handler om det offentlige forskningsbudget, så har vi tilsyneladende et stort og uforløst potentiale i forhold til private forskningsinvesteringer. Det ser jeg som en stor udfordring," siger minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard (R) til avisen.

Både Dansk Erhverv og Venstre roser regeringens udspil på området, men Venstre kritiserer regeringen generelt for at mangle udsyn på området.

 Biotekformand: To skridt frem og et stort skridt tilbage

 Investor: Skatteforslag er gift for iværksætteriet

 Skatteregler sender investeringer uden om Danmark

 Dansk-engelsk biotekfirma opfordrer til at slå sig ned i England

 Nye britiske skattefordele lindrer kapitaljagt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også