MedWatch

Danske: Genmab-medicin står til ”breakthrough”-status i USA

En analytiker fra Danske Bank mener, at Genmabs kræftmedicin, daratumumab, kan være på nippet til at modtage såkaldt ”breakthrough”-status af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Foto: Genmab/PR

Det er gode tider for det danske biotekselskab Genmab.

I starten af februar afslørede årsregnskabet fra samarbejdspartneren GlaxoSmithKline, at danskerne havde krav på royalty-betalinger på hele 111 mio. kroner fra 2012 fra salg af leukæmimedicinen Arzerra, som man har udlicenseret til GSK.

I sidste uges Medwatch-indeks, hvor vi hver uge tager pulsen på udviklingen i de børsnoterede danske life science selskaber den, viste selskabets aktie en fremgang på hele 5,27 pct.

Og nu meddeler Danske Banks Thomas Bowers oven i købet, at han ser Genmabs lægemiddel daratumumab som en ”oplagt kandidat” til at opnå den eftertragtede ”breakthrough"-status fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det skriver Bloomberg.

Hurtigere udvikling og godkendelse

Siden sommeren 2012 har myndighederne haft mulighed for at give denne status til eksperimentelle lægemidler, som kan forbedre behandlingen af livstruende sygdomme markant i forhold til eksisterende midler, for at fremskynde udviklingen og godkendelsesprocessen. Det betyder bl.a., at et lægemiddel kan godkendes allerede efter den første kliniske testfase.

Og Thomas Bowers mener altså, at der er stor sandsynlighed for, at Genmabs middel, som bruges til behandling af knoglemarvskræfttypen, myelomatose, kan komme med i den relativt eksklusive gruppe af lægemidler, som opnår denne status.

Opfylder alle kriterierne

”Vi er blevet positivt overraskede over den effekt, som dette antistof har vist på myelomatose,” siger analytikeren i et telefoninterview med Bloomberg, og tilføjer:

”Det kan muligvis komme på markedet som enebehandling. Jeg mener, at det opfylder alle kriterierne for at få breakthrough-status fra FDA.”

Genmabs Senior Vice President, Investor Relations and Communications, Rachel Gravesen, har ifølge Bloomberg ikke ønsket at oplyse, om virksomheden har ansøgt om breakthrough-status.

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier