MedWatch

Asiatiske selskaber vil levere Novo-kopier

To store asiatiske selskaber har indgået et nyt samarbejde om udviklingen af generiske kopier af insulinprodukter. Det drejer sig bl.a. om en generisk version af et produkt fra danske Novo Nordisk.

Kiran Mazumdar-Shaw, direktør i Biocon | Foto: Biocon / PR

Indiske Biocon, som er et af de største biotekselskaber i Asien, har indgået et strategisk partnerskab med kopigiganten Mylan angående global udvikling og kommercialisering af tre insulinanaloger fra Biocons produktportefølje. Det fremgår af en pressemeddelelse fra den indiske virksomhed.

Ifølge aftalen får Mylan rettighederne til at udvikle og markedsføre Biocons Glargine, som er en kopi af Sanofi’s Lantus, Lispro, en generisk version af Eli Lilly’s Humalog og Aspart, som er en kopi af Novo Nordisks Novolog.

De to selskaber vil dele omkostningerne forbundet med udvikling og markedsføring af produkterne. Mylan får eksklusive kommercialiseringsrettigheder til produkterne i USA, Canada, Australien, New Zealand og Europa gennem en profitdelingsaftale med Biocon, og kopiselskabet får samtidig co-eksklusive kommercialiseringsrettigheder på en række andre markeder.

Alle yderligere detaljer omkring aftalen er fortrolige, meddeler selskaberne.

Overkommeligt alternativ

”Vi er glade for at samarbejde med Mylan om at afhjælpe den sundhedsmæssige og økonomiske byrde som diabetes udgør på verdensplan på en omkostningseffektiv måde,” siger Kiran Mazumdar-Shaw, som er bestyrelsesformand og direktør i Biocon, og tilføjer:

”Vi tror fuldt og fast på, at vi sammen kan opbygge en stærk global tilstedeværelse på markedet for generiske insulinanaloger, og dermed give læger, sundhedsudbydere og diabetespatienter verden over adgang til økonomisk overkommelige behandlingsmuligheder.”

Biocon oplyser, at Lantus, Humalog og NovoLog tilsammen solgte for ca. 11,5 mia. dollar netto i 2012 verden over, men med den nye samarbejdsaftale kan man tilsyneladende se frem til fornyet konkurrence på markedet for insulinanaloger.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier