MedWatch

Løven ser fornyet liv i overskudsgrad

Gitte Aabo, topchef i Leo Pharma, forventer at puste nyt liv i selskabets medtagede overskudsgrad fra 2015 og hen mod 2020. Men fordums dages rekordhøje procenter er forbi. 

Foto: PR

Leo Pharmas strategi med blandt andet opkøb på programmet har kostet på koncernens bundlinje. De store opkøb i 2009 gav et stort dyk i overskudsgraden, som de seneste år har ligget på to procent.

I perioden fra 2000 til 2008 voksede omsætningen i gennemsnit med fem procent om året. Fra 2008 til 2011 var den årlige vækst på 11 procent.

Frem til 2008 lå Leo Pharmas overskudsgrad over 20 procent hvert år og enkelte år endda over 40 procent. Til sammenligning havde Novo Nordisk i 2012 en overskudsgrad på 38 procent.

"Vi har taget nogle ordentlige dyk undervejs. Men når vi kommer hen mod 2015, så stiger overskudsgraden igen. Vi kommer ikke op på 40 procent igen. Det skal vi heller ikke, fordi der skal være en sundere balance mellem hele tiden at investere i fremtiden og at have en sund drift. I 2015 og hen mod 2020 forventer jeg, at vi kommer op på 20 procent i overskudsgrad, så vi kommer på niveau med vores kolleger i vores branche," siger Gitte Aabo, adm. direktør i Leo Pharma, til Berlingske Business Magasin.

Opkøbslysten er ikke mættet, siger direktøren til magasinet.

 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier