MedWatch

Biogen: Forudsigelighed om skat er nøglen

Virksomheder i udlandet kalder det en udfordring, at Danmark mangler forudsigelighed og stabilitet på skatteområdet, siger direktør i Biogen Idec Birgitte Thygesen.

Foto: Biogen

En intern regerings-rapport, udarbejdet af konsulentvirksomheden Copenhagen Economics, viser ifølge dagbladet Børsen, at en høj skat får udenlandske investorer til at gå i en bue uden om Danmark.

Birgitte Thygesen, direktør for den internationale virksomhed Biogen Idec, er en af de danske erhvervsledere, der har oplevet skattebarrieren. 

"Jeg kan genkende det, fra da jeg var med til at trække denne og andre virksomheder til landet. Udenlandske samarbejdspartnere og virksomheder siger alle sammen, at det er en udfordring, at vi ikke har forudsigelighed og stabilitet på skatteområdet," siger hun til Børsen.

Selv små ændringer i et komplekst skattesystem kan få store konsekvenser, mener Birgitte Thygesen.

Pia Olsen Dyhr, handels- og investeringsminister, siger om rapporten:

"Vi har en udfordring på skat. Det er vi nødt til at kigge hinanden i øjnene og snakke om. Det er også derfor, at når vi snakker om jobpakken, så snakker vi også om skatter og afgifter."

 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier