Analytiker: Stærkt regnskab fra Novo

Novo Nordisk overrasker endnu en gang markedet positivt med et stærkt regnskab, vurderer analytiker. Han venter positiv reaktion, når markedet åbner.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

"Et bedre end ventet regnskab både på omsætning og drift for fjerde kvartal."

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra analytiker i Sydbank Søren Løntoft, da MedWatch fanger ham kort efter, at Danmarks største medicinalselskab Novo Nordisk har afleveret et årsregnskab, som endnu en gang overgår analytikernes forventninger.

"Der er en stærk udvikling i salget af moderne insuliner på 20 pct. og Victoza er fortsat vækstdriver, selvom den kommer ind lavere end konsensus. Her skal man dog huske på, at de tilbage i Q4 2011 kunne tilbageføre hensættelser fra rabatter, og det påvirkede positivt og gør sammenligningsgrundlaget lidt sværere i fjerde kvartal 2012, og det kan være forklaringen på at konsensus har ramt lidt forkert," siger Løntoft om den eneste umiddelbare skuffelse i regnskabet."

Victoza solgte i årets sidste tre måneder for 2,7 mia. kr. mens markedet havde ventet et salg på 2,8 mia. kr. fremgår det af estimater fra Ritzau Finans.

Opjusterede forventninger

Søren Løntoft ligger også vægt på, at blødermidlet NovoSeven har klaret sig bedre end ventet i årets sidste kvartal med en salgsvækst på 14 pct., og at selskabet er lidt mere positivt i forventningerne til det indeværende år.

"De anlægger en mere positiv tone vedrørende forventninger til 2013. De venter nu en salgsvækst på mellem 8 og 11 pct. i lokal valuta, hvor de tidligere sagde høj encifret vækst, og den underliggende vækst  i driftsresultatet venter de nu bliver omkring 10 pct., hvor de tidligere også har sagt høj encifret. Så retorikken her er mere positiv, end den var ved sidste regnskab," siger analytikeren.

Når det kommer til de langsigtede forventninger, er der også her opjusteringer fra Novo Nordisk, og det er yderst positivt, påpeger Sydbank-analytikeren:

"De er nået i mål på de langsigtede finansielle målsætninger, og dem opdaterer de. Og jeg hæfter mig især ved en målsætning om en overskudsgrad på 40 pct. på lang sigt, og det er super stærkt. Det kan give en række analytikere anledning til at justere deres forventninger til, hvornår de rammer det."

Novo Nordisk holder dog fast i en årlig vækst i primær drift på 15 pct.

Søren Løntoft venter, at markedet vil tage positivt imod regnskabet, når markedet åbner kl. 9.

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også