Rektorer til kamp for fond

De danske universitetsrektorer advarer mod at fusionere Højteknologifonden med Det Strategiske Forskningsråd og Rådet for Teknologi og Innovation.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

Forhandlingerne om en ny innovationsstrategi er knap nok gået i gang, før landets universitetsrektorer nu melder sig på banen til kamp for Højteknologifonden. Det skriver Børsen.

"Det er ikke naturligt at tage Højteknologifonden med i en fusion. Det er væsentligt at se på produktet og anvendelsen. Højteknologifonden har været en meget stor succes. Den har trukket mange forskningskroner ud af virksomhederne, og den har styrket vores konkurrenceevne på en måde, som de andre råd ikke kan," siger Jens Oddershede, formand for Rektorkollegiet og rektor på Syddansk Universitet.

Det er planen om at fusionere Højteknologifonden med Det Strategiske Forskningsråd og Rådet for Teknologi og Innovation, som rektorerne er skeptiske over for.

"Vi støtter ideen om at forenkle og samle effektivitet i rådssystemet, men vi skal være forsigtige med at smøre forskningsstøtten for tyndt ud. Her har Højteknologifonden en stærk track-record," siger Søren E. Frandsen, der er prorektor på Aarhus Universitet til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også