MedWatch

AstraZeneca indgår aftale med svensk selskab

Den svensk-britiske medicinalkoncern AstraZeneca har indgået en forskningsaftale med en svensk virksomhed om udviklingen af behandlinger mod luftvejssygdomme.

Foto: Astrazeneca/PR

Orexo AB oplyser i en pressemeddelelse på sin hjemmeside, at virksomheden har indgået en aftale med AstraZeneca omhandlende det prækliniske udviklingsprogram, OX-CLI, som er rettet mod at opdage en potentiel ny behandling af luftvejssygdomme.

”Vores OX-CLI program er et lovende F&U-projekt, som har potentiale til at forbedre behandlingen af luftvejssygdomme for millioner af patienter,” udtaler den adm. direktør for Orexo, Anders Lundström, og tilføjer:

”AstraZeneca, som er en førende global aktør indenfor behandling af betændelses- og luftvejssygdomme, er den optimale partner for OX-CLI, og vi ser frem til at følge udviklingen af projektet.”

Ifølge aftalen opnår AstraZeneca rettighederne til at foretage yderligere præklinisk forskning og evaluering af kemiske forbindelser i Orexos OX-CLI program. Samtidig har man mulighed for at købe de kemiske forbindelser fra programmet mod fremtidige milepælsbetalinger og royalties af eventuelt salg.

Virksomheden oplyser ikke noget om de præcise beløb, som er involveret i aftalen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier