MedWatch

2013 tegner godt for dansk biotekselskab

Et af de danske biotekselskaber står til et rigtigt godt 2013, vurderer Aktieugebrevet. Se hvilket her.

Foto: Zealand Pharma/PR

Milepælsbetalinger vil fortsætte i år og give pæne resultater i medicoselskabet Zealand Pharma. Det vurderer Aktieugebrevet, der fast holder "køb" af aktien og sætter kursmålet uændret til 149 kr mod en slutkurs fredag på 94 kr.

"I de første ni måneder af 2012 har Zealand Pharma leveret et imponerende nettooverskud på næsten 89 mio. kr," oplyser ugebrevet og forklarer det primært med, at milepælsbetalingerne for perioden er næsten fordoblet fra 120 mio. kr. i 2011 til 224 mio. kr. i 2012.

Ved udgangen af tredje kvartal 2012 havde Zealand Pharma et likvidt beredskab på 498 mio. kr. og selskabet har skruet udviklingstempoet i vejret, så det nu venter et overskud for 2012 på 30-40 mio. kr., når årsregnskabet fremlægges til marts.

Også i år vil det gå godt for selskabet, tror Aktieugebrevet.

"Vi venter, at 2013 nok engang vil resultere i et positivt resultat på bundlinjen for Zealand Pharma, som følge af en solid strøm af milepælsbetalinger primært fra Boehringer Ingelheim vedr. Z2929, samt fra Sanofi i forbindelse med godkendelsen af diabetesmidlet Lyxumia i Europa og senere på året forhåbentligt også i USA og Japan," vurderer ugebrevet.

Ugebrevet estimerer "et noget konservativt" globalt årligt peaksale på 6 mia. kr. for Lyxumia, da konkurrencen trods alt må ventes at blive hård fra primært Novo Nordisks GLP-1 analog Victoza.

Ugebrevet ser risiko for store kursudsving i aktien til efteråret, når en afgørelse om amerikansk godkendelse af Lyxumia nærmer sig.

"Vi vurderer det som 60 pct. sandsynligt, at FDA godkender Lyxumia i første hug, men det er ikke utænkeligt, at FDA siger, at flere data er nødvendige - det er set før med andre lægemidler i GLP-1 klassen, vurderer ugebrevet.

Fremtiden kan bringe yderligere godt til aktien.

"Vi ser fortsat kombinationspennen Fix-Flex som den helt store joker i Zealand Pharmas pipeline, men man er stadig nogle år væk fra markedslancering," skriver ugebrevet, der overordnet set ser Zealand Pharma-casen som meget positiv.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier