Antistofselskab skjulte geder

De amerikanske landbrugs-myndigheder har fundet 841 skjulte geder hos et amerikansk biotekselskab, der udvikler antistoffer.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

Der gik bogstaveligt talt "ged i den", da US Department of Agriculture (USDA) var på inspektion hos biotekvirksomheden Santa Cruz Biotechnologys produktionsfaciliteter for nylig. Her opdagede myndighederne nemlig hele 841 skjulte geder i en lade, skriver magasinet Nature.

Myndighederne havde længe haft mistanke om, at virksomheden skjulte dyrene men forklarer, at virksomheden tidligere har benægtet, at dyrene eller faciliteterne eksisterede, selv da de blev direkte adspurgt om det.

De skjulte geder blev fundet i en lade, som lå ca. 14 kilometer syd for virksomhedens hovedbygning til opbevarelse af dyrene, afslører myndighederne, og tilføjer, at bygningen har været i brug i over to år.

Ikke første gang

Santa Cruz Biotechnology er en af USA's største leverandører af antistoffer, men det er ikke første gang at de har været på kant med loven.

USDA inspicerer normalt faciliteter med dyr til kommercielt eller forskningsmæssigt brug en eller to gange om året, men myndighederne besøgte Santa Cruz hele ni gange i løbet af 2012, skriver Nature og tilføjer, at virksomheden risikerer bøder og suspension, eller endda en tilbagekaldelse af sin kommercielle licens, pga. en tidligere sag fra USDA.

Nægter sig skyldig

Man kan måske undre sig over, hvad en stor, succesfuld virksomhed kan få ud af at skjule så stor en gruppe geder for myndighederne.

Men hjemmesiden Ars Technica skriver, at større dyr som geder er yderst værdifulde for en antistof-producent, fordi de lever længere og kan levere markant større mængder antistoffer end mindre dyr, som mus og høns. Men USDAs regler for dyrenes velfærd er også meget strengere, og dyr, som lider smerte eller overlast, skal normalt aflives.

Ifølge Ars Technica har virksomheden dog tidligere overtrådt disse regler, og de er bl.a. anklaget for at holde en ged med en kæmpe tumor i live, blot for at få mere antistof ud af den.

Men i forhold til den seneste sag siger Santa Cruz Biotechnology, at man ikke bevidst har forsøgt at skjule dyrene for myndighederne, og påstår at alle dyr – også de omtalte 841 geder – bliver rapporteret til USDA hvert år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også