Vandteknologi skal bruges til medicinscreening

Et dansk selskab vil udvikle på sin teknologi, for at udvikle en billigere og mere effektiv måde at screene medicin på.
Foto: Morten Flarup / Jyllands-Posten
Foto: Morten Flarup / Jyllands-Posten

Det lille danske biotekselskab Aquaporin har udviklet en ny teknologi, som kan rense vand ved at tilbageholde stoffer og salt. Men mens selskabet i øjeblikket er ved at teste og opskalere produktionen af den vandrensende proteinmembran, som ind til nu er selskabets eneste produkt, så drømmer direktør Peter Holme Jensen om at bruge teknologien til andet end det. Det fortæller han i et interview med Berlingske.

Han vil nemlig bruge teknologien til at screene ny medicin, og det er faktisk muligt forklarer leder af den biometiske membrangruppe på DTU Claus Helix Nielsen, der samtidig er forskningschef i Aquaporin:

"I dag er bestemte former af screening af nye lægemidler i cellekulturer med en særlig type ionkanaler obligatorisk i både EU og USA. Det er meget tidskrævende og dyrt, men vi mener, at vi kan vise, at det kan gøres billigere og effektivt," siger han.

Selskabet har netop fået 90 mio. kr. af Højteknologifonden til at viderudvikle virksomheden, og det betyder, ifølge Peter Holme Jensen, at selskabet i det kommmende år vil gå fra at være 20 til 30 ansatte.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også