MedWatch

Vandteknologi skal bruges til medicinscreening

Et dansk selskab vil udvikle på sin teknologi, for at udvikle en billigere og mere effektiv måde at screene medicin på.

Foto: Morten Flarup / Jyllands-Posten

Det lille danske biotekselskab Aquaporin har udviklet en ny teknologi, som kan rense vand ved at tilbageholde stoffer og salt. Men mens selskabet i øjeblikket er ved at teste og opskalere produktionen af den vandrensende proteinmembran, som ind til nu er selskabets eneste produkt, så drømmer direktør Peter Holme Jensen om at bruge teknologien til andet end det. Det fortæller han i et interview med Berlingske.

Han vil nemlig bruge teknologien til at screene ny medicin, og det er faktisk muligt forklarer leder af den biometiske membrangruppe på DTU Claus Helix Nielsen, der samtidig er forskningschef i Aquaporin:

"I dag er bestemte former af screening af nye lægemidler i cellekulturer med en særlig type ionkanaler obligatorisk i både EU og USA. Det er meget tidskrævende og dyrt, men vi mener, at vi kan vise, at det kan gøres billigere og effektivt," siger han.

Selskabet har netop fået 90 mio. kr. af Højteknologifonden til at viderudvikle virksomheden, og det betyder, ifølge Peter Holme Jensen, at selskabet i det kommmende år vil gå fra at være 20 til 30 ansatte.

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier