De bedste store biotek-aktier i 2013

Daily Finance har kigget nærmere på en række af de store, globale biotekvirksomheder, og kommer her med deres bud på, hvilke biotek-aktier man skal satse på i det nye år.
Foto: Thomas Picard / Stock.Xchng
Foto: Thomas Picard / Stock.Xchng

The J.P. Morgan Healthcare Conference, hvor flere store aktører indenfor medicinal- og biotekindustrien løfter sløret for deres planer og forventninger til 2013, trækker de helt store overskrifter i øjeblikket.

Daily finance har kigget nærmere på de meldinger, biotekvirksomhederne er kommet med på konferencen, og giver her deres bud på, hvem man skal holde øje med på aktiemarkedet i løbet af de næste 12 måneder.

Amgen:

Direktør Bob Bradway gjorde på konferencen opmærksom på, at 2013 er det sidste år, hvor virksomheden skal dele overskuddet af salg af lægemidlet Enbrel med samarbejdspartneren Pfizer, hvilket vil øge virksomhedens indtjening betydeligt.

Flere andre produkter vil også drive væksten især Prolia/XGEVA, som i 2013 ser ud til at overstige den milliard dollar, som midlet solgte for i 2012. Samtidig har virksomheden en stærk pipeline med flere lovende kræftmidler i fase 3 af klinisk udvikling.

Biogen Idec:

Direktør George Scangos forklarede, at virksomhedens førende produkt Avonex genvinder markedsandele efter en sløv periode.

Selskabets har også en række hæmofili og sklerosemidler under klinisk udvikling, som lover godt for fremtiden. Især sklerosemidlet Tysabri, som inden længe fortsætter i fase 3-studier, har stort potentiale.

Celgene:

Direktør Bob Hugin annoncerede, at indtjening i 2012 lå i den høje ende af deres forventninger, og forudså en årlig salgsvækst på ca. 19 pct. over de næste fem år.

Virksomhedens vigtigste produkt Revlimid klarer sig fortsat godt, og man forventer godkendelse i Kina i den nærmeste fremtid. Ydermere vil FDA tage stilling til et andet lægemiddel, Pomalyst, i starten af februar, og Celgene forventer godkendelse i EU inden udgangen af 2013.

Gilead Sciences:

Direktør John Martin lagde vægt på lanceringen af to lægemidler til behandling af HIV i det forgangne år – Complera, som markedsføres i flere udviklingsmarkeder, og Stribild, som blev lanceret i USA i august. Sidstnævnte forventes at blive godkendt i Europa i årets første kvartal.

Samtidig har man endnu et HIV-middel, samt lovende hepatitis C og leukæmimedicin i pipelinen.

Læs hele analysen fra Daily Finance her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også