MedWatch

Rebien blandt verdens bedste topledere

Harvard Business Review har på ny kåret verdens bedste topledere set over en længere periode. En afdød topchef ligger øverst, mens Lars Rebien Sørensen er eneste dansker i top-100. Se hvilke andre life science-chefer, der ligger i top-100.

Foto: Niels Hougaard, Jyllands-Posten

Han er allerede kåret som Danmarks mest populære topchef af storinvestorerne og verdens 16. bedste topchef af magasinet Fortune.

Nu er Novo Nordisks styrmand Lars Rebien Sørensen også at finde på Harvard Business Reviews liste over verdens bedste topchefer.

Helt præcist er han på en 20. plads, bl.a. som følge af, at selskabets markedsværdi i Rebiens regeringsperiode er steget med 64 mia. dollar og et afkast til aktionærerne på 470 pct.

Død mand på toppen

Det ansete magasins fokus ligger på netop udviklingen i selskaberne børsværdi og stigning i aktieafkastet set over de sidste 17 år, og listen laves hvert tredje år.

Lige som i 2010 ligger Apples afdøde medstifter Steve Jobs øverst på listen, foran Jeffrey P. Bezos fra Amazon og Samsungs Yun Jong-Yong.

Dansker højdespringer

Lars Rebien Sørensen bemærkes af Harvard Business Review selv, da danskeren skyder op fra en placering i 2010 som nummer 233 til dette års 20. plads.

"Efter Sørensen overtog virksomheden i 2000, brugte han 10 år og 500 mio. dollar på at udvide salgsstyrken for i sandhed at gøre den global. Da alle hans konkurrenter investerede i diabetespiller, lukkede Sørensen Novos pilleforskning og fokuserede i stedet selskabet på sin kernekompetence - insulin og andre injicerede diabeteslægemidler, især forfyldte insulin-penne, der fjerner besværet med at bruge et hætteglas og en sprøjte. Hans satsning på, at salget ville fortsætte med at vokse i kølvandet på en verdensomspændende diabetesepidemi, har klart givet pote," skriver magasinet.

Den øverst placerede life science-topchef er John C. Martin, lederen af amerikanske Gilead Sciences, der ligger på en femteplads.

Listen er baseret på en gennemgang af 3.143 topledere og selskaber i en række aktieindeks som S&P Global 1200, Shanghai and Shenzhen Stock Exchanges og MSCI Emerging Markets Latin America Index and AméricaEconomía 500.

 Rebien kåret til en af verdens bedste topchefer

 Her er life sciences sværvægtere i ny magtanalyse

 Analyse: Rebien er den mest populære topchef 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier