MedWatch

Avis: Vækstforum deler penge ud i blinde

I et interview med Børsen erkender formanden for Syddansk Vækstforum, at man lukker øjnene og deler penge ud, hver gang der kommer et projekt.

"Hver gang der kommer et projekt, så lukker vi øjnene og siger ja, bare for at få pengene skubbet ud."

Ordene er Carl Christian Nielsens. Han er bestyrelsesformand for Syddansk Vækstforum, og dermed med til at dele nogle af de hundredvis af millioner ud, som danske regioner får fra EU's regional- og socialfond. Men systemet virker ikke.

"Det er ikke pengene, der mangler. Hele systemet er bygget op på at hjælpe de mennesker, der bor i yderområderne, så de bliver iværksættere, men det fungerer ikke," siger han til Børsen.

Projekter justeres

Reglerne dikterer, at en stor procentdel af EU-midlerne bruges i regionernes yderområder, men flere af pengene er gået til projekter, der ikke lever op til deres formål.

En lang række almindelige projekter justeres endvidere, så de rækker ind over yderområderne og dermed opfylder EU-kravene.

Erhvervsstyrelsen, der godkender projekterne, erkender, at der skal føres bedre kontrol.

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier