MedWatch

Genmab nedjusterer og nedskriver fabrik til nul

Det danske selskab Genmab tager nu det regnskabsmæssige tab på en amerikansk fabrik, der har stået tom i årevis. Det resulterer i en trecifret millionnedskrivning.

Foto: Genmab/PR

Genmab nedjusterer forventningerne på grund af en trecifret millionnedskrivning på en fabrik i Minnesota. Faciliteten blev sat til salg for nogle år siden, men det er stadig ikke lykkedes at finde en køber.

"Der har været stor aktivitet omkring og interesse for faciliteten i de seneste måneder, men vi har ikke modtaget noget bindende bud. På grund af den fortsatte usikkerhed har vi besluttet at nedskrive faciliteten til nul, og vi vil nu indlede en aggressiv salgsproces med henblik på at lukke en transaktion inden for det næste par måneder," forklarer administrerende direktør for Genmab Jan van de Winkel i en meddelelse.

Salget af fabrikken ventes nu gennemført i første kvartal næste år.

Nedskrivningen af fabrikken er på i alt 331 mio. kr. og belaster forventningerne til de ophørte aktiviteter med et tilsvarende beløb. De ophørende aktiviteter ventes herefter at give et underskud i 2012 på 371 mio. kr. mod tidligere et tab på 40 mio. kr. De fortsættende aktiviteter ventes uændret at give et underskud på driften på 125-175 mio. kr. Endelig ventes Genmabs likvider at udgøre 1520-1545 mio. kr. ultimo året mod tidligere 1840 til 1865 mio. kr. inklusiv fabrikssalget.

Det var Genmabs tidligere topchef Lisa Drakeman, der stod i spidsen for købet af fabrikken i Minnesota i 2008, da Genmab havde drømme om selv at producere sine antistoffer. Selskabet betalte dengang 240 mio. dollar, eller knap 1,4 mia. kr.med dagens dollarkurs. Ud over tabet af de penge, har Genmab haft omkostninger til at holde fabrikken driftsklar til en ny ejer.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier