MedWatch

Positive takter i Genmab-kræftstudie

De foreløbige resultater i et sikkerhedsstudie med Genmabs lægemiddelhåb daratumumab er positive for det danske biotekselskab.

Foto: Genmab/PR

Genmab har præsenteret foreløbige sikkerheds- og effektdata fra et studie med kræftmidlet Daratumumab, som indgik i en kæmpeaftale med Janssen Biotech tidligere i år.

Data er fra første del af et fase 1/2-studie med Daratumumab til behandling af myelomatose, som er en kræftsygdom i knoglemarven. Der er data fra i alt 12 patienter, hvoraf otte patienter som minimum opnåede et minimalt respons. Af de tre patienter, der fik den højeste og endelige dosis i studiet - 24 mg/kg - opnåede to et partielt respons, mens en patient opnåede et minimalt respons. Der har ikke været nogen sikkerhedsproblemer forbundet med behandlingen.

"Data fra dette igangværende studie med daratumumab til patienter med myelomatose, som tidligere er blevet kraftigt medicineret, er fortsat yderst lovende, og vi er glade for, at studiets anden del er påbegyndt, hvor vi vil indsamle data for længerevarende dosering med daratumumab," siger administrerende direktør for Genmab, Jan van de Winkel, ifølge en meddelelse.

Genmab indgik tidligere i år en stor partneraftale med Janssen om Daratumumab. Aftalen gav Genmab omkring 800 mio. kr. her og nu, i form af en forudbetaling på 55 mio. dollar, samt en aktietegningsaftale på 80 mio. dollar. Dertil kommer potentielle milepæle fra aftalen på omkring 1 mia. dollar jævnt fordelt over de år, hvor aftalen løber, og afhængig af, at en række mål opfyldes inden for udviklingen af lægemidlet samt senere i forhold til salget.

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier