MedWatch

Krise? ikke her

Lønstigninger hos Pharmadanmarks medlemmer illustrerer, at den danske medicinalindustri trives, mener formand - efter ny lønstatistik.

De private ansatte i den farmaceutiske industri klarer sig rigtig godt på lønfronten trods den krisestemning, der ellers har bredt sig på arbejdsmarkedet, når snakken falder på lønforhold.

”Pharmadanmarks lønstatistik 2012 er udkommet og er overraskende positiv læsning. Den største gruppe af foreningens medlemmer – de privatansatte – synes at nyde godt af, at medicinalindustrien generelt trives. De har således høstet lønstigninger på 4,7 procent. Offentligt ansatte og apoteksfarmaceuter har også fået ganske pæne stigninger,” hedder det i nyhedsbrevet Fredag Formiddag fra fagforeningen.

Antje Marquardsen, formand for Pharmadanmark, siger:

»Det er bestemt et tilfredsstillende resultat og egentlig også ganske overraskende i disse tider. Stigningen kan være drevet af den høje mobilitet – altså at de privatansatte gerne skifter job for at få bedre løn og vilkår. Men den flotte lønstigning illustrerer givetvist også, at den danske medicinalindustri trives, og at virksomhederne anerkender, at dens succes ikke mindst afhænger af dygtige medarbejdere. Tendensen var den samme i 2011, hvor de private ansatte i gennemsnit fik 3,9 procent.”

Gennemsnitslønnen er på 56.745 kroner.

Læs mere og se statistikken på Pharmadanmarks hjemmeside

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier