MedWatch

Medicinalindustriens afkast under pres

En ny rapport fra Thomson Reuters og Deloitte afslører, at medicinalindustriens interne rente stadig er faldende, men indikerer samtidig, at der er håb forude, da flere produkter rykker frem i de sene udviklingsstadier.

I rapporten ”Measuring the return from pharmaceutical innovation 2012” har Deloitte og Thomson Reuters bl.a. undersøgt udviklingen i den samlede årlige såkaldte interne rente (IRR) blandt førende medicinalvirksomheder.

IRR er simplificeret sagt den forrentning som et projekt eller investering enten har opnået eller regnes med at opnå.

Det viser sig, at den interne rente er faldet for andet år i træk fra 7,7 pct. i 2011 til 7,2 pct. i 2012, skriver Deloitte i en pressemeddelelse, men påpeger samtidig, at der er tegn på at situation stabilisere sig, i takt med at flere lægemiddelskandidater rykker frem i de sene udviklingsstadier.

Flere produkter, lavere værdi

Undersøgelsen, som har fokuseret på de 12 største forskningsbaserede medicinalvirksomheder i verden afslører også, at antallet af produktgodkendelser steg med en tredjedel fra 2010-11 til 2011-12. Men mens de anslåede indtægter fra de 32 godkendelser fra perioden 2010-11 lå på 309 milliarder dollar, var det tal kun 211 milliarder dollar for de 41 godkendelser fra 2011-12.

”Selvom antallet af produktgodkendelser er steget med omkring 30 pct. over de seneste 12 måneder, så er den forventede indtjening samtidig faldet med 30 pct. Det har resulteret i, at nettoværdien fra produktkommercialisering er faldet i mere end halvdelen af de 12 virksomheden i analysen,” siger Julian Remnant, direktør for Deloittes europæiske F&U-rådgivningsafdeling.

Opmuntrende bølge

10 af de 12 virksomheder i undersøgelsen har genopbygget deres pipeline af produkter i de sene udviklingsstadier, og det samlede antal produkter som rykkede frem i den sene del af virksomhedernes pipeline blev mere end fordoblet fra 35 i 2010-11 til 78 i 2011-12.

Det samme gjorde sig gældende for den anslåede værdi af disse produkter, som steg fra 193 milliarder til 378 milliarder dollar i perioden.

”Vi må vente og se, om den opmuntrende bølge af nye midler i de sene stadier kan vende denne udvikling og føre til en stigning i afkast i fremtiden,” tilføjer direktøren.

Blandet billede

Antallet af skrinlagte projekter fra de sene kliniske stadier, og den tabte indtjening det har medført har ikke ændret sig synderligt i perioden, hvor antallet og værdien steg fra henholdsvis 19 til 22 projekter og 73 milliarder til 77 milliarder dollar.

De gennemsnitlige omkostninger ved at markedsføre et produkt er ligeledes ganske stabile, og er blot steget med 4 pct. mellem 2010 og 2012.

Til gengæld er den gennemsnitlige anslåede værdi af hvert produkt stadig på vej nedad. Værdien faldt med 7 pct. fra 2011 til 2012 mod 8 pct. året før.

”Overordnet set giver resultaterne et blandet billede af præstationerne i 2012 i forhold til 2011. Det vil tage nogle år før vi ser det fulde billede af R&D-produktiviteten og kan begynde at drage konklusioner,” siger Julian Remnant og tilføjer:

”De virksomheder, som har succes med deres forskning og udvikling, vil være systematiske i deres tilgang til udækkede behov, og førende indenfor den bedste videnskab, udviklinger i biologi og fremskridt indenfor diagnostik, samt i at gøre brug af fleksible forskningsmetoder, som fokuserer på samarbejde og indsamling af data med medicinsk værdi allerede tidligt i forløbet.”

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier