MedWatch

Nyt lægemiddel mod udbredt kvindesygdom

Stort medicinalselskab går ind på det danske marked med nyt lægemiddel mod kronisk forstoppelse. Med nuværende behandlinger får mange patienter med kronisk forstoppelse ingen længerevarende eller tilstrækkelig lindring, mener firmaet.

Den irske medicinalkoncern Shire lancerer nu et nyt lægemiddel mod kronisk forstoppelse. Det er en sygdom, som især mange kvinder lider af. Lægemidlet er målrettet kvinder, der ikke opnår tilstrækkelig lindring med afføringsmidlet Laksantia.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Shire Norden.

”Lægemidlets virkningsmekanisme fører til øget mobilitet i tarmen og Resolor virker på tarmens muskelvæg og hjælper med at genoprette den normale tarmfunktion. (..) Præparatet er et effektfuldt supplement til den eksisterende behandling og er i taksten nu,” skriver firmaet i pressemeddelelsen.

Professor Magnus Simrén, mave- og tarmlæge på Medicinklinikken, Sahlgrenska Universitetssygehuset, Göteborg, siger i samme meddelelse

“Lanceringen af Resolor er en helt ny behandlingsmulighed og et vigtigt tiltag for læger og patienter. Der har hidtil ikke eksisteret et alternativ, når diverse behandlinger ikke var tilstrækkelige for at lindre de ofte svære begrænsninger i hverdagen, som kronisk obstipation kan medføre."

Fakta:

Kronisk forstoppelse lider man af, hvis man oplever to eller flere af nedenstående symptomer i op til tre måneder

• Diarré eller unormal tarmtømning 25 pct. af gangene

• Hård afføring mindst 25 pct. af gangene

• Følelsen af ufuldstændig tarmtømning 25 pct. af gangene

• Færre end tre tarmtømninger per uge

Godkendelse og studier

*Resolor er indiceret til symptomatisk behandling af kronisk obstipation hos kvinder, der ikke opnår tilstrækkelig lindring med laksantia. Resolor blev godkendt af EMA, de europæiske lægemiddelmyndigheder, i 2009.

*Godkendelsen af Resolor er baseret på tre randomiserede, dobbeltblindede, placebokontrollerede studier. Studierne omfattede knap 2.000 patienter med kronisk obstipation, hvoraf 88 pct. var kvinder.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier