MedWatch

Biotekselskab starter senfase studier med GLP-1

Et nyt GLP-1-implantat, der kun skal tages én gang årligt, er på vej i fase-3 i Europa. Midlet er i samme klasse som Novo Nordisks Victoza.

Foto: Novo Nordisk/PR

Biotekselskabet Intarcia Therapeutics har indledt et europæisk fase 3-studie af sit implantat til behandling af diabetes 2, ITCA 650. Det fremgår af Bloomberg News.

Implantatbehandlingen er en injektionsfri GLP-1 med det aktive stof Exanetid. Den er i samme lægemiddelklasse som Novos Victoza og bygger på samme aktive stof Exanetid som indgår i GLP-1-midlet Byetta fra Bristol-Myers Squibb og Astrazeneca. Implantatbehandlingen skal dog kun tages en gang årligt mod Victozas en gang dagligt og Byettas to gange ugentligt. Samtidig har fase 2 studier vist færre bivirkninger, oplyser Intarcia i en meddelelse fra midten af november.

Det privatejede Intarcia har for nyligt rejst 210 mio. dollar til at gennemføre studierne med ITCA 650. Intarcia samarbejder med partner Quintiles om behandlingen.

Sanofi: ”Vi har en stærk konkurrent i Danmark, men…”

Solomon: Transformerende øjeblik for selskabet

Forsker: Ny diabetesmedicin bliver ingen blockbuster

Solomon: "Vi har foden på speederen..." 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier