MedWatch

Biotekselskab starter senfase studier med GLP-1

Et nyt GLP-1-implantat, der kun skal tages én gang årligt, er på vej i fase-3 i Europa. Midlet er i samme klasse som Novo Nordisks Victoza.

Foto: Novo Nordisk/PR

Biotekselskabet Intarcia Therapeutics har indledt et europæisk fase 3-studie af sit implantat til behandling af diabetes 2, ITCA 650. Det fremgår af Bloomberg News.

Implantatbehandlingen er en injektionsfri GLP-1 med det aktive stof Exanetid. Den er i samme lægemiddelklasse som Novos Victoza og bygger på samme aktive stof Exanetid som indgår i GLP-1-midlet Byetta fra Bristol-Myers Squibb og Astrazeneca. Implantatbehandlingen skal dog kun tages en gang årligt mod Victozas en gang dagligt og Byettas to gange ugentligt. Samtidig har fase 2 studier vist færre bivirkninger, oplyser Intarcia i en meddelelse fra midten af november.

Det privatejede Intarcia har for nyligt rejst 210 mio. dollar til at gennemføre studierne med ITCA 650. Intarcia samarbejder med partner Quintiles om behandlingen.

Sanofi: ”Vi har en stærk konkurrent i Danmark, men…”

Solomon: Transformerende øjeblik for selskabet

Forsker: Ny diabetesmedicin bliver ingen blockbuster

Solomon: "Vi har foden på speederen..." 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier