MedWatch

Novartis’ meningitis-vaccine anbefalet til godkendelse

En medicinsk komite under det europæiske lægemiddelsagentur har anbefalet, at agenturet godkender en vaccine af sygdommen meningitis B. Vaccinen, som udvikles af firmaet Novartis, kan dermed blive det første af sin slags.

Foto: Novartis AG

Meningitis-vaccinen Bexsero, som udvikles af medicinalkoncernen Novartis, har taget et stort skridt mod markedsføringsgodkendelse i EU, efter at lægemidlet blev anbefalet til godkendelse af en det europæiske lægemiddelsagentur’s (EMA) medicinske komite CHMP. Det oplyser EMA i en pressemeddelelse fredag.

Bexsero er en vaccine af sygdommens gruppe B, og opnår medicinen godkendelse, vil den være den første af sin slags. Der findes nemlig en række vaccinebehandlinger af sygdomsgrupperne A, C, W135 og Y, men ingen for meningitis B, skriver EMA i meddelelsen.

Dødelig sygdom

Meningitis er en yderst alvorlig sygdom, som primært rammer spædbørn og småbørn, men også kan ramme ældre børn og unge. Ca. 1,2 millioner mennesker smittes hvert år med meningitis på verdensplan, men kun 7.000 af disse tilfælde registreres i Europa, hvor gruppe B er den mest almindelige af sygdomsgrupper med 3500-5000 registrerede tilfælde årligt mellem 2003-2007.

På trods af effektiv medicinsk behandling og antibiotika, dør 8 pct. af de europæiske meningitis-patienter af sygdommen, mens 11-19 pct. af de, som overlever, får livsvarige men, herunder permanente hjerneskader, indlæringsvanskeligheder og tab af hørelsen.

I Europa er forekomsten af sygdommen især udbredt i landene Belgien, Irland, Spanien og Storbritannien.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier