MedWatch

Novartis’ meningitis-vaccine anbefalet til godkendelse

En medicinsk komite under det europæiske lægemiddelsagentur har anbefalet, at agenturet godkender en vaccine af sygdommen meningitis B. Vaccinen, som udvikles af firmaet Novartis, kan dermed blive det første af sin slags.

Foto: Novartis AG

Meningitis-vaccinen Bexsero, som udvikles af medicinalkoncernen Novartis, har taget et stort skridt mod markedsføringsgodkendelse i EU, efter at lægemidlet blev anbefalet til godkendelse af en det europæiske lægemiddelsagentur’s (EMA) medicinske komite CHMP. Det oplyser EMA i en pressemeddelelse fredag.

Bexsero er en vaccine af sygdommens gruppe B, og opnår medicinen godkendelse, vil den være den første af sin slags. Der findes nemlig en række vaccinebehandlinger af sygdomsgrupperne A, C, W135 og Y, men ingen for meningitis B, skriver EMA i meddelelsen.

Dødelig sygdom

Meningitis er en yderst alvorlig sygdom, som primært rammer spædbørn og småbørn, men også kan ramme ældre børn og unge. Ca. 1,2 millioner mennesker smittes hvert år med meningitis på verdensplan, men kun 7.000 af disse tilfælde registreres i Europa, hvor gruppe B er den mest almindelige af sygdomsgrupper med 3500-5000 registrerede tilfælde årligt mellem 2003-2007.

På trods af effektiv medicinsk behandling og antibiotika, dør 8 pct. af de europæiske meningitis-patienter af sygdommen, mens 11-19 pct. af de, som overlever, får livsvarige men, herunder permanente hjerneskader, indlæringsvanskeligheder og tab af hørelsen.

I Europa er forekomsten af sygdommen især udbredt i landene Belgien, Irland, Spanien og Storbritannien.

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier