Samsungs biotekforretning snubler

Elektronikgiganten Samsungs storstilede satsning på, at medicinal- og biotekmarkedet kan drive væksten i virksomheden fremadrettet har mødt den første forhindring på vejen. Virksomheden har sat et klinisk forsøg i bero.

Samsung Electronics har for nylig måttet sande at vejen ind på medicinal- og biotekmarkedet er noget længere end først antaget, og man er allerede stødt ind i den første forhindring. Det skriver The Korea Times.

Virksomheden har meldt ud, at man har været nødt til at sætte kliniske studier med midlet SAIT101 i bero. Man havde ellers store forhåbninger om, at SAIT101 kunne føre til mere effektive lægemidler mod lymfekræftlidelsen, Hodgkins sygdom.

Kryptisk melding

”Vi har foretaget kliniske tests med SAIT101 i vores laboratorier forskellige steder i verden siden marts sidste år. Men vi har nu stoppet forsøgene af interne grunde,” lyder den kryptiske melding fra en unavngiven kilde, som avisen har talt med.

Virksomheden har indtil for nylig testet SAIT101 i 16 forskellige lande, heriblandt Storbritannien, Spanien, Tjekkiet, Canada, Brasilien, Sydafrika, Taiwan og Korea.

Samsung’s bestyrelsesformand Lee Kun-hee har tidligere været yderst optimistisk omkring virksomhedens muligheder på medicinal- og biotekmarkedet, og man planlægger da også at investere mere end 11 milliarder kroner i medicinal- og biotek området inden 2020.

Nye regler volder problemer

The Korea Times skriver, at det umiddelbart ser ud til, at grunden til det skrinlagte studie skal findes i den seneste tids lovgivningsændringer for lægemidler. Og nye sikkerhedskrav i både USA og Europa gør, at man må starte de kliniske forsøg på ny.

Det er især i USA, at nye guidelines vedrørende forskning med biologiske lægemidler, volder virksomheden problemer. Den unavngivne kilde fra Samsung, som er tæt på begivenhedernes gang, siger til avisen, at virksomheden er i tæt dialog med de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA vedrørende de kliniske tests med SAIT101.

”Vi havde svoret, at vi ville få hurtigere godkendelse i Europa, så det her får selvfølgelig tidsplanen til at skride. Der var også et behov for bedre forberedelse til forsøgene i USA, som er et endnu større marked. I sidste ende skal vi nok klare det,” slutter han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også