MedWatch

Analytiker ser Genmab-overskud næste år

En aktieanalytiker i den store investeringsbank Jefferies tror på, at Genmab kan vise sorte tal på bundlinjen næste år.

Foto: Genmab / PR

Det kan allerede blive i 2013, at det danske biotekselskab Genmab kan fremvise et overskudsregnskab for aktionærerne. Det tror aktieanalytiker Peter Welford fra investeringsbanken Jefferies.

"Forudsat, at ledelsen fastholder en stram kontrol med væksten i forsknings og udviklingsomkostningerne, tror vi, at en lind strøm af fremtidige milepælsbetalinger for Arzerra og Daratumumab potentielt gør det muligt for Genmab at blive profitabelt fra næste år," siger analytikeren til Dagbladet Børsen.

Helt så optimistisk er Thomas Bowers, analytiker i Danske Bank imidlertid ikke. Han tror først på overskud i 2014 eller 2015.

Vurderingerne kommer i en artikel, hvor Jan Van de Winkel gentager, at målet for selskabet nu er selv at føre et middel hele vejen til markedet, hvor selskabet modtager mindst 50 pct. af indtægterne.

Læs også: Genmab åben for strategiskifte - engang

Derfor afviser Genmab-topchefen også over for Børsen, at han vil indgå et partnerskab om selskabet næste håb efter daratumumab Humax TF-ADC, og det kan altså blive den lægemiddelkandidat, som Genmab selv vil udvikle.

 Finanstilsynet godkender nye Genmab-aktier

 Genmab åben for strategiskifte - engang

 Genmab-direktør: Janssen er drømmepartner

 Genmab-analytiker: Det er en fremragende aftale 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier