MedWatch

DTU får millioner til nyt protein-center

Fonden bag vinduekoncernen Velux lægger millioner i proteinforskningen på DTU, som bruger pengene til at udvikle et helt nyt center på universitetet.

Foto: Mik Eskestad/JP

Et splinternyt center på Danmarks Tekniske Universitet, DTU, skal sikre topforskning inden for proteiner i Danmark. DTU har fået 10,7 mio. kr., der nu for alvor kan sætte fart på udviklingen af et Center for Systems Proteomics på DTU med avanceret udstyr til kvantitativ proteomanalyse.

Pengene kommer fra fra Villum Fonden, der er den almennyttige fond stiftet af Villum Kann Rasmussen, som byggede vinduekoncernen Velux op fra bunden.

”Danmarks verdensførende medicinal- og biotekvirksomheder er jo i høj grad afhængig af proteinforskningen, hvad enten det gælder udvikling af nye lægemidler eller af biologisk baserede produktionsformer med levende cellefabrikker. Derfor bliver den nye proteomicsplatform også afgørende i forhold til at uddanne studerende i de nyeste teknologier, så DTUs kandidater bliver rigtig stærke på netop proteinområdet,” siger Egon Bech Hansen, institutdirektør for DTU Systembiologi, i en pressemeddelelse.

Uanset om man undersøger samspillet mellem mikroorganismer og mennesker eller kortlægger sygdomsudviklingen af f.eks. kræft så er analyse af cellers proteomer en afgørende brik.

Med de nye teknologier inden for proteomics er det blevet muligt at studere proteinernes dynamiske verden og få svar på, hvilke proteiner der er til stede i cellerne hvornår, hvordan de interagerer med hinanden i netværk, og hvordan de regulerer cellernes adfærd.

 DTU-center klar til nanomedicin-satsning 

 DTU Symbion Innovation tager teten 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier