MedWatch

Novo Nordisk køber "hemmelig" licens

Novo Nordisk har betalt pænt millionbeløb for ny licens på molekyle til udvikling af produkt i Biopharm-divisionen.

Novo Nordisk betaler initialt 5 mio. dollar for en licens på molekylet PCI-27483 udviklet af Pharmacyclics. Midlet skal bruges i forbindelse med udvikling af et produkt inden for Novos Biopharm-forretning. Det oplyser selskabets kommunikationschef, Mike Rulis, til Ritzau Finans.

"Vi har købt eksklusive rettigheder til et bestemt molekyle til brug inden for sygdomsområder uden for kræft. Vi skal bruge det i forbindelse med udvikling af et af vores produkter inden for vores biopharm-forretning, siger Mike Rulis, der ikke mere specifik ønsker at oplyse om, hvilket produkt der er tale om.

Hvis det pågældende produkt til sin tid når markedet og bliver en salgsmæssig succes, kan Pharmacyclics potentielt komme til at modtage milepælsbetalinger mv. på op til 55 mio. dollar.

I Biopharm-divisionen af Novo Nordisk producerer firmaet blødermedicinen NovoSeven® og andre hæmofili-præparater. Hæmofili er en arvelig eller erhvervet blødersygdom, der forhindrer blodet i at størkne.

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier