MedWatch

Lif forbereder sig på skærpet kamp om medicinen

Det lykkedes parallelimportørerne at øge besparelserne til samfundet med 107 pct. sidste år, hvilket lægger et stigende pres medicinalproducenterne. Lægemiddelindustriforeningen forventer yderligere konkurrence fra kopier og parallelimporteret medicin fremover.

Foto: Dima V / Stock.Xchng

Styrkeforholdet mellem kopierne, parallelimporten og de originale lægemidler forandrer sig, og ifølge Lægemiddelindustriforeningen, Lif, bliver det ikke i originalproducenternes favør.

”Med de stærke intentioner, der er om at hente besparelser, er der ingen tvivl om, at vi i fremtiden vil se et øget pres på brugen af de billigste produkter. Den tendens har vi set de seneste år, og den tendens vil vi formentlig se yderligere,” siger Jørgen Clausen, cheføkonom i Lif, til MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier