MedWatch

Lif forbereder sig på skærpet kamp om medicinen

Det lykkedes parallelimportørerne at øge besparelserne til samfundet med 107 pct. sidste år, hvilket lægger et stigende pres medicinalproducenterne. Lægemiddelindustriforeningen forventer yderligere konkurrence fra kopier og parallelimporteret medicin fremover.

Foto: Dima V / Stock.Xchng

Styrkeforholdet mellem kopierne, parallelimporten og de originale lægemidler forandrer sig, og ifølge Lægemiddelindustriforeningen, Lif, bliver det ikke i originalproducenternes favør.

”Med de stærke intentioner, der er om at hente besparelser, er der ingen tvivl om, at vi i fremtiden vil se et øget pres på brugen af de billigste produkter. Den tendens har vi set de seneste år, og den tendens vil vi formentlig se yderligere,” siger Jørgen Clausen, cheføkonom i Lif, til MedWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier