Pharma-investor jagter kapital i Danmark

Et schweizisk investeringsselskab, som har aktier i to danske selskaber, vil have de danske pensionskasser som investor.
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

De danske institutionelle investorer skal sætte penge i biotekaktier gennem det schweiziske investeringsselskab BB Biotech.

Det mener selskabet, der har aktier i Novo Nordisk og Bavarian Nordic, og som i øjeblikket jagter investorer blandt de danske pensionsselskaber, skriver Berlingske.

"Vi er i gang med at udvide vores aktionærbase. Vi har historisk haft en koncentration af schweiziske, tyske og italienske institutionelle investorer, fordi vi har investeringer der og er børsnoteret i de tre lande. På det seneste har vi også haft succes i Storbritannien, og nu er turen kommet til Norden," siger Daniel Koller, der er chef for BB Biotechs management team til avisen.

Han mener, at for mange investorer har et for lokalt fokus, når der investeres i biotek i Europa, og derfor er det svært at opbygge en egentlig portefølje. Europa mangler ifølge Koller den kritiske masse, som er i USA, og han kalder amerikanerne for "10 år foran".

BB Biotech har de seneste 12 måneder oplevet stor succes, blandt andet fordi selskabet havde aktier i diabetesselskabet Amylin, som blev opkøbt af Bristol Myer-Squibb og AstraZeneca tidligere på året.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også