MedWatch

Valeant Pharmaceuticals køber middel mod øjenforkalkning

Det canadiske biotekfirma QLT Inc. har solgt rettighederne til deres kerneprodukt Visudyne til behandling af øjenforkalkning til Valeant Pharmaceuticals for godt 100 mio. dollar. Novartis beholder rettighederne til midlet udenfor USA.

Foto: COlourbox

Biotekvirksomheden QLT inc., som specialiserer sig i produkter til behandling af forskellige øjensygdomme, har solgt virksomhedens kerneprodukt Visudyne til medicinalvirksomheden Valeant Pharmaceutical. Det fremgår af en pressemeddelelse, som blev offentliggjort på QLT’s hjemmeside mandag.

Prisen er på 112,5 mio. dollar, hvoraf 62,5 mio. dækker rettigheder til at sælge produktet i USA, mens resten går til rettighederne til at modtage royalties for salg af Visudyne udenfor USA's grænser. Her varetages alt salg af den schweiziske medicinalgigant Novartis, som QLT har haft en partnerskabsaftale med.

Herudover kan QLT muligvis se frem til yderligere betalinger betinget af en række performance-relaterede variabler.

Maksimerer potentialet

Bestyrelsesformanden for QLT, Jason M. Aryeh, mener, at salget af Visudyne til Valeant er et naturligt skridt for biotekvirksomheden.

”Bestyrelsen er glad for at have nået et vigtigt strategisk mål og gennemført en handel, som er det bedste for virksomheden og dens aktionærer. Vi ser frem til at give pengene tilbage til aktionærerne og maksimere potentialet af vores syntetiske behandling af øjensygdomme,” siger han.

Visudyne er en terapeutisk behandling af øjenforkalkning, også kaldet aldersbetinget makula degeneration, som er en af de hyppigste årsager til blindhed hos ældre mennesker. Produktet bliver markedsført i over 80 lande verden over, og i marts 2012 blev lægemidlet tildelt såkaldt orphan drug-status i USA til behandling af øjenlidelsen central serøs chorioretinopati.

QLT inc. har tidligere udviklet lægemidlet Eligard mod prostatakræft, som nu ejes af franske Sanofi.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier