MedWatch

Victoza bryder milliarden i USA

Novo Nordisk kan nu brillere over, at diabetessællerten Victoza nu sælger for en milliard dollar på årlig basis. Midlet lægger afstand til konkurrenterne.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisks storsælgende diabetes 2-middel Victoza har nået en ny milepæl i USA, hvor salget har 1 mia. dollar på annualiseret basis. Det skriver Bloomberg News.

Salget af Victoza steg med 11,3 pct. til 91,7 mio. dollar i august. Det var atter månedsrekord. Samtidig lægger Victoza stadig afstand til konkurrenterne.

Salget af de konkurrerende GLP-1-midler Byetta og det langtidsvirkende Bydureon fra Astrazeneca og Bristol-Myers Squibb steg med 8,9 pct. Heraf udgjorde salget af Byetta 44,2 mio. dollar, mens Bydureon nåede et salg på 13,1 mio. dollar efter lanceringen tidligere år.

Bydureons andel af det amerikanske marked for GLP-1-analoger er dermed steget til 8,8 pct. fra 8,5 pct. i juli.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier