MedWatch

Rådsformand: EU-initiativ et spark til sundhedsbrancherne

Det er sundhedsbranchernes tur til at få kastet EU-milliarder af kroner efter sig. Formanden for Det Strategiske Forskningsråd sætter sig ved højbordet i EU og har store ambitioner for blandt andet dansk life science.

Foto: Hans Juhl / Jyllands-Posten

Siden 2010 har klima-, energi- og IKT har været i fokus for det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT). De tre områders tid med spotlys fra bevillingskontoret er forbi, og life science-industrien står nu til få rettet projektøren mod sig i stedet.

Der er lagt op til en betydelig stigning i milliarderne i EU’s fælles forskningsprogram, Horizon 2020, de kommende år, og her får EIT en god luns af pengene. Pengene til EIT bruges på at etablere såkaldte KIC’s (Knowledge and Innovation Communities) – store samarbejdskonsortier, der strækker sig på tværs af forskning, uddannelse og industri.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier