MedWatch

Positivt nyt om potentielt diabetes-lægemiddel

Kliniske forsøg på Evolvas diabeteslægemiddel EV-077 har vist positive resultater efter at have været afprøvet på de første 32 patienter.

Det Schweiziske biotekselskab Evolva, der har et dansk datterselskab og Vækstfonden som investor, kan berette om gode resultater for sit potentielle lægemiddel mod diabetes, kaldet EV-077. Lægemiddelkandidaten har således vist gode resultater i et fase 2a forsøg med 32 patienter.

Det skriver Vækstfonden på sin hjemmeside, hvori det hedder, at Evolva udvikler stoffet EV-077 til behandling af komplikationer hos diabetespatienter.

”Midlet kan potentielt mindske eller forhindre en række komplikationer hos diabetespatienter som for eksempel tab af nyrefunktion, reduceret blodgennemstrømning og øget risiko for trombose,” skriver fonden.

MedWatch har tidligere skrevet, hvordan Evolva har valgt at skifte fokus fra lægemidler til kosttilskud og fødevarer. Evolva har dog ikke helt opgivet at få sine medicinalprodukter på markedet, men vil kigge efter andre, som vil udføre arbejdet for sig.

Læs hele pressemeddelelsen her

Evolva går fra pharma til fødevarer 

 

 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier