MedWatch

Dyr biologisk medicin sætter dagsorden

Antallet af biologiske lægemidler under klinisk udvikling i Danmark er steget eksplosivt de seneste år, og det samme er statens udgifter til biomedicinen.

Foto: colourbox

Biotekselskaber verden over vælger i stigende grad at satse på at udvikle biologiske lægemidler frem for kemiske, og den tendens mærker man også i Danmark.

I 2010 var omkring en tredjedel af de danske lægemidler, som var i klinisk udvikling, biologiske lægemidler, viser en rapport, som Damvad har lavet for Lægemiddelindustrien (Lif).

Tallet er formentlig endnu højere i dag, og det vil blive ved med at stige, vurderer flere eksperter.

”De biologiske lægemidler har gået en kæmpe sejrsgang, og specielt antistofferne har klaret sig rigtig godt. Biotekselskaberne er efterhånden blevet rigtig gode til at lave proteiner, som sigter mod et bestemt target,« fortæller Martin Bonde, der er administrerende direktør i Epitherapeutics og formand i brancheforeningen Dansk Biotek, til Ingeniøren.

Udgifterne til biologisk medicin springer i vejret i takt med, at der bliver flere behandlingsmuligheder.

I perioden 2000 til 2008 steg udgifterne for disse lægemidler med cirka 1.000 procent ifølge en rapport fra Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin, og størstedelen af stigningen ligger i tre biologiske lægemidler.

Til sammenligning steg de samlede udgifter til medicin med 73 procent i samme periode.

Dansk biotekfirma jagter førerrolle inden for biologisk medicin 

Analyse: Svimlende vækstpotentiale for biosimilær medicin 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier