MedWatch

Industri-frygt for nyt prissystem i UK

Britiske lægemiddelforhandlinger begynder i næste måned, og minister-udtalelser vækker bekymring blandt lægemiddelkoncerner, skriver Reuters.

Foto: Francisco Seco

Den britiske regering og medicinalindustrien indleder i næste måned forhandlinger om en ny ramme for prisfastsættelsen af lægemidler, der skal træde i kraft i 2014.

Den britiske sundhedsminister Andrew Lansley har været fortaler for et skift til "værdibaseret prisfastsættelse", hvilket vækker bekymring blandt medicinalselskaberne, der frygter, at prisfastsættelsen bliver baseret på et rigidt vurderingssystem.

Industrien frygter, at systemet ikke belønner inkrementelle (dvs. forbedrede, red.)) innovationer, og dermed virker kvælende på optagelsen af nye lægemidler.

Ændringerne vil dog i virkeligheden være evolutionære snare end revolutionære, ifølge en fælles erklæring fra sundhedsministeriet og den britiske Lægemiddelindustriforening, hvori de beskriver deres planer for forhandlingerne.

Værdibaseret prisfastsættelse
 

Den nye værdibaserede prisfastsættelse vil primært fokusere på nye lægemidler, der markedsføres fra januar 2014, og langt størstedelen af de eksisterende behandlinger vil fortsat blive behandlet i henhold til eksisterende ordninger.

Den 50 år gamle Pharmaceutical Price ordning, der genforhandles hvert femte år, giver virksomheder frihed til at fastsætte priser for lægemidler inden for en samlet fortjeneste. Det vil forblive gældende for ældre lægemidler sammen med det nye system.

 

Læs hele artiklen fra Reuter's om det nye system for prisfastsættelse af medicin her

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier