MedWatch

Pfizer-direktør: Forbered jer på fremtiden

Sundhedsindustrien er nået til et vendepunkt, mener Pfizers underdirektør Kristin Peck. Hun tegner linjerne for en fremspirende model, hvor ’connected health’ og anderledes investeringer er i fokus.

Foto: Pfizer/PR

Sundhedsindustrien forandrer sig med hastige skridt. Et økonomisk pres giver anledning til reformer og debatter om større gennemsigtighed i og bedre prioritering af medicinudgifter.

Den udvikling kombineret med flere teknologiske muligheder skaber grundlag for en ny kurs for sundhedsindustrien, mener Kristin Peck, der er vicedirektør i Pfizer og står i spidsen for den globale forretningsudvikling og innovation i medicinalgiganten.

”Med innovationer i adfærds-videnskab, i teknologi og i services begynder man at kunne øjne en fremtidig model for sundhedsindustrien. En der er mere decentraliseret og mere personaliseret. Denne model flytter forklarlighed og ansvarlighed tættere på forbrugeren, mens man reducerer omkostningerne og forbedrer kvaliteten og adgangen,” siger Kristin Peck til konsulenthuset McKinsey.

Massive investeringer

Her er fænomenet ’connected health’ blandt andet i centrum. Connected health er et udtryk, man bruger til at beskrive en model inden for sundhedsservice, hvor man bruger teknologi til at sørge for behandling langt væk.

Kristin Peck fremhæver, at estimater vurderer, at der omtrent vil blive brugt 500 mia. dollar i offentlige sundheds-it-investeringer i 22 lande over de næste 5-7 år.

”Investorer, udbydere og forbrugere kræver alle sammen et værdi- og resultat-baseret sundhedsmiljø, og det bliver blot mere intenst i takt med den stigende brug af teknologi, real-world data (i modsætningen til afgrænsede kliniske forsøg, red.) og nye regler for sammenlignende effektivitetsstudier,” siger hun og fortsætter:

”Medicinalselskaber bliver nødt til at overvinde de kommercielle risici og risici med markedsadgangen, som kan være en følge af dette skift.” 

Pfizers plan for fremtiden

Pfizer selv har fokus på nye investeringer, der kan polstre selskabet fremadrettet. Det gælder blandt andet instrumenter, som skal bruges før behandlingen inden for individualiseret behandling som fx visualisering, diagnose og prædiktiv analyse.

Og det gælder banebrydende løsninger, der kan bruges efter den medicinske behandling, fx billige sensorer, udstyr og overvågning til forbrugerne.

Læs hele McKinseys interview med Pfizer-direktøren Kristin Peck her. Det kræver, at man gratis registrerer sig som bruger.

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier