MedWatch

Lægemiddelvirksomhed skal betale millionbøde i sag om falsk prisfastsættelse

En amerikansk lægemiddelgrossist har indgået et millionstort forlig i en sag om overfakturering af medicin.

McKesson Corp skal betale 151 millioner dollar til 29 stater, herunder Georgia og District of Columbia for at forlige et sagsanlæg om virksomhedens opskruede priser på hundredvis af receptpligtige lægemidler, der medførte, at det nationale Medicaid-program betalte millioner af dollar i tilskud.

Forliget med San Francisco-baserede McKesson, en af USA's største lægemiddelgrossister, kommer, efter at virksomheden er blevet beskyldt for at sælge medicin til bevidst opskruede priser med  op til 25 pct. fra 2001 til 2009.

En undersøgelse foretaget af statslige og føderale myndigheder fandt, at McKesson overfakturerede mere end 1.400 lægemidler fra 2001 til 2009. Det omfattede ofte ordineret medicin såsom Adderall, Allegra, Ambien, Celexa, Lipitor, Neurontin, Prevacid, Prozac og Ritalin.
Californien vil få omkring 24 millioner dollar af forliget, siger statsadvokat General Kamala Harris. Disse penge vil gå til statens Medicaid-programmet, ikke modtagerne.

"I disse økonomisk vanskelige tider, er det afgørende, at Californiens knappe offentlige ressourcer støtter de presserende behov i vores stat," sagde Harris i en erklæring. "Vi kan ikke tillade, at penge, der er øremærket til patienter, i stedet bliver brugt på at øge virksomhedernes overskud."

Læs hele artiklen fra MdjOnline om det indgåede forlig  her

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier