MedWatch

Fransk medicinalfirma køber Missionpharma

Den omstridte leverandør Missionpharma, der sidste år afsluttede en bestikkelsessag, kommer på franske hænder.

Kim Ginnerup, medejer og bestyrelsesformand i Missionpharma. | Foto: Martin Kurt Haglund, Jyllands-Posten

Kopimedicin-leverandøren Missionpharma står til at skifte fra dansk til fransk ejerskab. Det er medicinalfirmaet CFAO, som via divisionen Eurapharma køber hovedparten af Missionpharma.

At 75 pct. af aktierne går til CFAO skyldes et længere samarbejde mellem de to virksomheder.

”Vores samarbejde er baseret på, at vi har nogle styrker med det offentlige marked, og de har nogle styrker i det private marked, men i de samme lande. Så det er en klassisk synergihistorie,” siger Kim Ginnerup, medejer og bestyrelsesformand i Missionpharma, til dagbladet Børsen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge franskmændene har givet for selskabet. CFAO er børsnoteret på den franske børs og har et omsætning på omkring 3 mia. euro, skriver Missionpharma i en pressemeddelese.

Missionpharma har tidligere været i lidt af en mediestorm, efter at politiet i 2008 indledte en efterforskning for bestikkelse i forbindelse med en FN-ordre på 180 mio. kr. på hiv- og malariamedicin. Angiveligt skulle Missionpharma i 2005 have betalt 5,5 mio. kr. til den engelske rådgivningsvirksomhed World Respons, der skulle rådgive FN i valget af leverandør.

I 2011 endte sagen med, at politiet droppede at tiltale Kim Ginnerup og den tidligere direktør i Missionpharma Erik Schou Stavnstrup, mod at Missionpharma erklærede sig skyldig og accepterede beslaglæggelse af fortjenesten på 20 mio. kr. og en bøde på 2 mio. kr.

 Missionpharma vil ramme milliard inden fem år 

 Missionpharma expects to reach a billion within five years 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier