Analyse: Svag ledelse giver lav vækst i mellemstore firmaer

Mellemstore medicinal- og biotekfirmaer har en markant lavere omsætningsvækst end de største virksomheder, viser en ny analyse. Ledelserne opfører sig som strudse, lyder dommen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det er de store virksomheder, der kæmper sig bravt ud af krisen i Danmark, og det billede tegner sig også for medicinal- og biotekbranchen.

En analyse, som konsulentfirmaet Corvenas har lavet, og som er publiceret i dagbladet Børsen tirsdag, lægger de kolde data frem på bordet.

Analysen omfatter de største 1000 virksomheder i Danmark i 19 forskellige brancher, hvor de 200 største virksomheder er tilbage på et niveau, der er mærkbart højere, end før krisen ramte. Imens har de resterede 800 firmaer stadig en del at indhente. 

”Der har været tale om et ledelsessvigt blandt landets mellemstore virksomheder,” siger Steen Hildebrandt, professor i organisations- og ledelsesteori, til dagbladet Børsen.

Venter på bedre tider

Fra 2007 til 2011 har medicinal- og biotekfirmaer blandt de 200 største virksomheder i landet en estimeret øget omsætning på 57,2 mia. kr., mens selskaber i branchen blandt de resterende 800 virksomheder blot har øget omsætningen med 5,3 mia. kr. i samme periode. Den procentvise vækst fremgår ikke, ej heller hvor mange medicinal- og biotekvirksomheder det drejer sig om.

”Vores analyse tyder på, at de mellemstore virksomheder har ventet for længe på med at tilpasse og effektivisere. Bl.a. fordi de i højere grad har forventet, at de gode tider snart ville vende tilbage sammen med kunderne,” siger Jeppe Jessen, konsulent i Corvenas og manden bag analysen.

Han fremhæver, at de mellemstore virksomheder opfører sig strudseagtigt, hvor man stikker hovedet i jorden, indtil problemerne er forduftet i stedet for at reagere på dem.

Medicinal- og biotekbranchen ligger dog pænt i forhold til øvrige brancher. Kigger man for eksempel på rederierne, har selskaber i de 200 største virksomheder stået for en omsætningsvækst på 43,8 mia. kr. i perioden 2007-2011 (estimeret), mens virksomheder blandt de næste 800 præsterede en minusvækst på 20,3 mia. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også