MedWatch

Novo Nordisk-aktien når ny milepæl

Novo Nordisk-aktien ramte tirsdag en ny milepæl i selskabets historie og lagde endnu større afstand til alle andre danske børsnoterede selskaber.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisk lægger nye alen til afstande ned til de øvrige danske børsnoterede selskaber. Aktien fortsætter tirsdag den seneste uges kursridt og runder tirsdag eftermiddag 500 mia. kr. Dermed springes alle rammer for værdiansættelse af ikke bare danske aktier, men også for aktier på hele det nordeuropæiske område.

Markedsværdien rundede 500 mia. kr. midt på tirsdag eftermiddag ved en kurs på 893 og aktien er siden steget yderligere til 894 kr. Dermed er selskabet vurderet til at være en halv milliard kroner mere værd i dag end i går.

Alene i indeværende regnskabsår er værdien af Novo Nordisk steget med ca. en tredjedel eller omkring 165 mia. kr. Det svarer næsten til den samlede værdi af A.P. Møller - Mærsk, der tirsdag eftermiddag værdisættes til knap 170 mia. kr.

Ved indgangen af året havde Novo Nordisk - under forudsætning af, at A-aktierne værdisættes til det samme som B-aktierne - en samlet børsværdi på ca. 335 mia. kr. I dag - syv måneder senere - er værdien så øget til godt 500 mia. kr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier