Biotekfirma: Chokolade booster effekten af medicin

Et biotekfirma i Cambridge har fundet en metode til at øge virkningen af medicin ved hjælp af chokolade, skriver Financial Times. Virksomheden er nu i forhandlinger med medicinalfirmaer om teknologien.
Foto: JP
Foto: JP
Oversat af Frederikke Wind-Hansen

Medicin kombineret med chokolade gør ikke bare det mere appetitligt for patienterne, det øger også effekten. Det er, hvad et Cambridge-baseret universitet er fundet frem til, skriver Financial Times. 

Firmaet, Lycotec, der er et spin out fra universitetet Grantas forskerpark, har udviklet en metode til at kombinere en modificeret form af chokolade med medicin.

Lycotecs grundlægger Ivan Petyaev har baseret sin forskning på de flavanoler- og resteravolforbindelser, der findes i chokolade, og som har sundhedsmæssige fordele.  Petyaevs påstand er, at ved at skabe krystalklynger, der beskytter og transporterer de lægemidler, som indtages oralt, øger man medicinens evne til at blive leveret og absorberet i leveren.

Hidtil har Lycotec gennemført indledende laboratorieforsøg og har undersøgt de potentielle chokolademikstur for de kolesterolsænkende statinpræparater. Petyaev siger, at han nu er i forhandlinger med medicinalvirksomheder, og er blevet kontaktet af en række chokoladeproducenter, der er interesserede i samarbejde.

Stifteren mener, at teknologien har et bredere potentiale for helseprodukter, og at dens potentiale også kan være interessant for farmaceutiske virksomheder, hvor ønsket om at øge medicinens effektivitet er stort.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også