MedWatch

Biotekfirma: Chokolade booster effekten af medicin

Et biotekfirma i Cambridge har fundet en metode til at øge virkningen af medicin ved hjælp af chokolade, skriver Financial Times. Virksomheden er nu i forhandlinger med medicinalfirmaer om teknologien.

Foto: JP

Medicin kombineret med chokolade gør ikke bare det mere appetitligt for patienterne, det øger også effekten. Det er, hvad et Cambridge-baseret universitet er fundet frem til, skriver Financial Times. 

Firmaet, Lycotec, der er et spin out fra universitetet Grantas forskerpark, har udviklet en metode til at kombinere en modificeret form af chokolade med medicin.

Lycotecs grundlægger Ivan Petyaev har baseret sin forskning på de flavanoler- og resteravolforbindelser, der findes i chokolade, og som har sundhedsmæssige fordele.  Petyaevs påstand er, at ved at skabe krystalklynger, der beskytter og transporterer de lægemidler, som indtages oralt, øger man medicinens evne til at blive leveret og absorberet i leveren.

Hidtil har Lycotec gennemført indledende laboratorieforsøg og har undersøgt de potentielle chokolademikstur for de kolesterolsænkende statinpræparater. Petyaev siger, at han nu er i forhandlinger med medicinalvirksomheder, og er blevet kontaktet af en række chokoladeproducenter, der er interesserede i samarbejde.

Stifteren mener, at teknologien har et bredere potentiale for helseprodukter, og at dens potentiale også kan være interessant for farmaceutiske virksomheder, hvor ønsket om at øge medicinens effektivitet er stort.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier