MedWatch

Danske Bank straffer Zealand Pharma efter forsinkelse

Zealand Pharma-aktiens kurspotentiale er ifølge Danske Bank blevet mindre, efter at et vigtigt klinisk forsøg trækker ud. 

Foto: Zealand Pharma/PR

Udskydelsen af fase 3-forsøg med Zealand Pharmas lægemiddelkandidat Lyxumia (Lixisenatid) i kominbation med partneren Sanofis Lantus rammer det danske biotekselskabs værdi. Det mener analytikerne i Danske Bank, som derfor skærer i kursmålet på Zealand Pharma efter nyheden om forsinkelsen tirsdag eftermiddag.

Det hedder nu 120 kr. mod tidligere 130 kr., mens anbefalingen stadig er "køb".

"Sanofis telekonference bekræftede den fortsatte tro på Lyxumia, men kombineret med rygterne om Sanofis interesse i at overtage Amylin, virker det som om, at fokus er at kun bruge det som et kombinationsmiddel med basal insulin, hvilket rammer potentialet for et selvstændigt middel negativt," skriver Danske analytikere i en kommentar.

Den franske medicinalkoncern Sanofi udskød starttidspunktet for fase 3-forsøg med en kombinationsbehandling med Lantus og Lyxumia (Lixisenatid) med omkring et halvt år, så de forventes at starte medio 2013. Den franske medicinalgigant har indlicenseret Lixisenatid Zealand Pharma.

Zealand Pharma-aktien handles onsdag morgen 2,3 pct. lavere i 84,50 kr.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier