MedWatch

Rotteforsøg giver håb for Parkinson-patienter

Et lille biotekselskab har fået tilført yderligere millioner fra Seed Capital og Novo Seeds.

Foto: Torben Stroyer/JP

Et lille dansk biotekfirma jagter efter vellykkede rotteforsøg nu løsningen på en stærkt invaliderende bivirkning ved den medicinske behandling af Parkinson-patienter. Løsningen skal findes ved at kombinere allerede kendt medicin – og to tunge finansielle investorer står klar med kapitalindskud.

Det oplyser firmaet, Concit Pharma, i en pressemeddelelse.

”Concit Pharma står med muligheden for over en årrække at kunne afhjælpe de invaliderende bevægelsesforstyrrelser forbundet med Parkinsons sygdom. I præ-kliniske forsøg på rotter har virksomheden set markante effekter ved behandling med kombinationer af allerede kendt medicin, og der er nu rejst 10 millioner kr. til at fortsætte deres arbejde,” hedder det i pressemeddelelsen, der ledes af medstifter og adm. direktør John Bondo Hansen og medstifter Mikael Thomsen.

Tunge investorer bag firmaet

Det er de to nuværende investorer – SEED Capital og Novo Seeds – der har giver grønt lys for i alt 10 mio. kr. til virksomheden. Pengene skal bruges til ”optimere kombinationen af medicinske stoffer, med henblik på test i kliniske forsøg på mennesker.”

I meddelelsen forklarer firmaet, at én procent af alle over 60 år rammes af Parkinsons sygdom.

Slem bivirkning

”Sygdommen er kronisk og karakteriseret ved muskelstivhed og rysten samt nedsatte og langsomme bevægelser. Der eksisterer i dag et antal behandlingsmetoder af sygdommen, som gør, at den effektivt kan holdes nede i mange år.

Men desværre resulterer den medicinske behandling i bivirkningen dyskinesi i halvdelen af alle tilfælde over tid. Dyskinesi karakteriseres ved ufrivillige og ukontrollerbare bevægelser,” skriver de i meddelelsen og tilføjer:

”Concit Pharma har i nogle år forsket i behandling af dyskinesi og har nu offentliggjort, at de – ved at kombinere allerede kendte medicinske stoffer – har fundet en kombination, som giver mulighed for at afhjælpe denne invaliderende bivirkning.”

De bedste betingelser

John Bondo fremhæver, at firmaet med den nye kapitalindsprøjtning og en ny erfaren mand i bestyrelsen, dr. Magnus Persson, får de bedste betingelser for at arbejde videre med projektet.

Concit Pharma beskriver sig selv som et selskab, som identificerer og udvikler innovative medicinske behandlingsformer. Det sker ved at ”kombinere, reformulere og repositionere sikre og effektive lægemidler.

Underskud 2011

Af Concit Pharmas netop offentliggjorte regnskab fremgår det, at firmaet i 2011 fik et underskud på godt fire mio. kr. Egenkapitalen udgjorde ved årets afslutning godt 0,6 mio. kr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier