MedWatch

Godt match mellem diabetesprodukter

Sanofi-chef: Zealand Pharmas Lyxumia passer godt sammen med Lantus fra Sanofi. Partnerskabet er nu kommet et skridt tættere på Japan.

Foto: Zealand Pharma/PR

Sanofi-Aventis mener at have et lovende kombinationspræparat på vej baseret på Zealand Pharmas GLP-1 analog, Lyxumia, og Sanofis eget langtidsvirkende insulin, Lantus.

De to stoffer passer særdeles godt sammen, mener Sanofi.

"Det Lyxumia tilfører er ikke kun evnen til at kontrollere faste blodsukkeret og HbA1c. Det har også en meget stærk effekt på blodsukkeret efter et måltid,"siger forsknings- og udviklingsdirektør for Sanofis diabetesdivision Riccardo Perfetti til Ritzau Finans.

Forbedring af blodsukker

Han peger på, at de patienter, der har behov for forbedring af blodsukkeret efter måltider i dag løser det meget fint ved brug af de hurtigtvirkende insuliner.

Det kunne dog på sigt måske gøres endnu bekvemmere med en kombinationsbehandling mellem langtidsvirkende insulin og GLP-1. Derved får patienten samtidig nogle af GLP-1 klassens øvrige fordele såsom færre tilfælde af hypoglykæmi samt et vægttab.

Fase 3 studier i 2013

De kommende fase 3 studier af Lyxumia i kombination med Lantus vil blive gennemført fra starten af 2013 med et helt nyt unikt pensystem, der vil gøre det muligt at tage en fast dosis af Lyxumia, mens diabetikeren kan skrue op og ned for dosis af Lantus. Det vil give de patienter, der i dag tager en kombination af lang- og korttidsvirkende insulin mulighed for at kontrollere deres sygdom med færre injektioner, påpeger Sanofi-direktøren.

Sanofi har tillige i oktober 2011 indsendt europæisk registreringsansøgning for Lyxumia som GLP-1-middel til behandling af type 2-diabetes. Ansøgningen om amerikanske markedsføringstilladelse ventes at følge i fjerde kvartal 2012.

Et skridt nærmere Japan

Zealand Pharma meddeler herudover til morgen, at Sanofi har indsendt registreringsansøgning for Lyxumias i Japan.

"Sanofis ansøgning om regulatorisk godkendelse i Japan markerer et nyt vigtigt fremskridt i udviklingen af lixisenatid (Lyxumia, red.) som en ny behandling af type 2-diabetes. Vi glædes over denne milepæl, som følger efter Sanofis fremlæggelse af i alt 17 præsentationer med understøttende lixisenatid data på den igangværende ADA diabeteskongres i Philadelphia," siger David Solomon, adm. direktør i Zealand Pharma i en fondsbørsmeddelelse.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier